Rehabit

Rehabit, 2016, environmental installation, I-Park Foundation Connecticut

reclaimed doors, rebar, moss

The sculpture sits in a clearing in 500 acres of forest in Connecticut USA, the site of a vernal pool.  Rehabit was my first project to be completed during my residency at I-Park.  Recycled doors are cut into letters and covered in moss.  The site is a vernal pool and as the doors slowly rot down they form a new habitat for the moss, fueling a cycle of growth and decay.  The concept of rehabitation links into my research on regeneration in cities, and the word REHAB has so many negative connotations I though it was interesting to site it here; within such a natural, wholesome environment.  The relationship between ‘natural’ and ‘manmade’ is at the heart of this piece.

 

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *